Nog nét in 2016 trekt Suzuki het doek af van de nieuwe generatie Swift! Het nieuwe model komt in de loop van volgend jaar naar Nederland.

Wat doe jij tussen kerst en oud en nieuw? Bij Suzuki weten ze het wel: de nieuwe Swift onthullen! Foto’s van het model waren al diverse keren uitgelekt, maar dit is ‘m officieel. We hebben alleen plaatjes van de Japanse versie, maar de Swift die we in Nederland krijgen is nagenoeg hetzelfde.

Het nieuwe model krijgt de beschikking over dezelfde motoren als de Baleno: de 90 pk sterke 1.2 Dual Jet benzinemotor en de driecilinder 1.0 Boosterjet met 110 pk. Die eerste is voorzien van het smart hybrid-systeem met slimme dynamo, om brandstof te besparen. Een automaat is voor beide motoren beschikbaar, maar het is nog even afwachten welke configuraties Suzuki in Nederland gaat aanbieden.

De nieuwe Swift maakt gebruik van het lichtgewicht platform van de Baleno, waardoor het toch al lichte model verder afslankt. Suzuki gaat de Swift uitrusten met nieuwe rijhulpssystemen, zoals adaptieve cruise control, een noodremsysteem en intelligente verlichting.

Suzuki presenteert de nieuwe Swift als het topmodel van zijn uitgebreide line-up van compacte modellen, die verder bestaat uit de Celerio, Ignis en Baleno. De Swift onderscheidt zich van die laatste met een meer dynamisch uiterlijk en sportievere rij-eigenschappen. Om dat te onderstrepen verschijnt er ook een sportuitvoering (foto’s 1 en 2), die in Japan RS heet. Welke benaming Suzuki in Europa gaat gebruiken is nog niet bekend.

De nieuwe Swift komt in de loop van volgend jaar naar Nederland. Voor het noemen van prijzen en andere specifieke verkoopinformatie is het nog te vroeg.