Opel GT Concept

Opel wil graag een productieversie bouwen van de GT Concept die het merk eerder dit jaar liet zien op de autosalon van Genève. Het probleem: er is geen geschikt platform beschikbaar.

Opel bekijkt op dit moment wat de mogelijkheden zijn om de GT Concept door te ontwikkelen tot studiemodel. Karl-Thomas Neumann, de CEO van Opel, zegt dat het vinden van een geschikt platform de grootste uitdaging is, omdat de auto achterwielaandrijving moet hebben.

“We willen de auto echt heel graag maken, maar de vraag is: hoe?”, aldus Neumann tegen Autocar. Opel en moederbedrijf General Motors beschikken niet over een passende bodemplaat. Een mogelijke optie zou zijn dat het merk met onderdelen uit de GM-magazijnen een nieuw platform samenstelt, maar daarbij mogen de kosten niet uit de hand lopen. De tweede optie is dat Opel gaat samenwerken met een andere autofabrikant.

De Opel-baas neemt de tijd om een oplossing te vinden, liever dat dan helemaal geen GT. Het zou zomaar nog 2 jaar kunnen duren voordat er een knoop wordt doorgehakt. Voor de liefhebbers zit er niets anders op dan wachten.