Volkswagen zet in mei de vernieuwde e-Golf in de showroom. Een krachtigere elektromotor, betere batterijen en een rijkere uitrusting tillen de prijs iets omhoog, naar 38.970 euro.

De prijs van de vernieuwde Volkswagen e-Golf is bekend. De elektrische uitvoering kost ruim 2.000 euro meer dan voorheen, maar dat is gezien de verbeterde techniek en uitrusting logisch. Volkswagen vraagt 38.970 euro voor het vernieuwde model. Over de fiscale waarde van 37.900 euro betaal je als zakelijke rijder slechts 4 procent bijtelling, wat neerkomt op 52 euro per maand – bij 40,8 procent inkomstenbelasting.

De uitrusting van de vernieuwde e-Golf is omvangrijk, zo zijn onder andere een infomediasysteem met 9,2 inch beeldscherm en gebarenbediening, parkeersensoren voor en achter en adaptieve cruise control standaard. Ook krijgt elke koper een laadpaal en een oplaadpas met 10.000 kilometer ‘tegoed’.

De elektromotor in de e-Golf levert nu 100 kW vermogen, oftewel 136 pk. Dat is 20 pk meer dan voorheen. Dankzij het nieuwe 38,5 kWh accupakket kan de e-Golf in theorie 300 kilometer ver op een acculading komen.

Volkswagen start in mei met de levering van de vernieuwde e-Golf.