Lamborghini Urus

Vergeet alles wat je weet van Lamborghini. Het merk gooit het bij de SUV die in 2018 komt over een heel andere boeg. Geen jankende V12, maar een turbomotor en zelfs hybridetechniek.

Een SUV van Lamborghini, dat op zich is al even wennen. Maar Lamborghini gaat meer nieuwe dingen doen. Eerder werd al bekend dat het merk de auto gaat uitrusten met een 4.0 V8 turbomotor en nu volgt de bevestiging van ontwikkelingschef Maurizio Reggiani dat Lamborghini ook werkt aan plug-in hybridetechniek.

Tegen het tijdschrift Autocar zegt hij dat de SUV de eerste en enige Lamborghini zal zijn die hybridetechniek krijgt. Voor de SUV kiest het merk voor een nieuwe benadering, heel anders dan bij zijn sportauto’s. Een SUV heeft bijvoorbeeld veel koppel nodig, daarom wordt hij ook uitgerust met een turbomotor. Dat in tegenstelling tot de Huracán en Aventador, waarbij Lamborghini vooralsnog trouw blijft aan de atmosferische motor.  

De SUV wordt afgeleid van de Urus concept car uit 2012, maar volgens Reggiani is het ontwerp flink aangepast. Hij belooft dat de Urus qua uitstraling een ‘pure Lamborghini’ zal zijn.