Opel onthult de volledig elektrisch aangedreven Ampera-E! Hoewel de naam bekend klinkt, is de Ampera-E een heel andere auto dan de huidige Ampera.

De elektrische auto van Opel heet Ampera-E. De naam klinkt bekend, maar in tegenstelling tot de huidige Ampera heeft de Ampera-E geen hulp(benzine)motor. Bovendien is het nieuwe model een compacte hatchback met MPV-trekjes. Het formaat is vergelijkbaar met dat van de Meriva.

De Ampera-E is gebaseerd op de Chevrolet Bolt, waarvan de verkoop eind 2016 start in de Verenigde Staten. Opel zegt dat de Ampera-E een actieradius heeft die groter is dan die van de meeste elektrische auto’s. Het merk geeft nog geen cijfers vrij, maar die van de Bolt is (in theorie) 320 kilometer.

De Ampera-E biedt plaats aan vijf personen en heeft een kofferbak die ‘vergelijkbaar is met die van andere compacte auto’s’. De accu’s zijn in de bodem weggewerkt en hebben daardoor nauwelijks invloed op de ruimte in het interieur. Het merk belooft verder dat de auto betaalbaar zal zijn.

Meer informatie volgt in de loop van het jaar, de verkoop start in 2017.