Kia komt met de eerste foto's van de Optima PHEV. De plug-in hybride-uitvoering gaat voor 15 procent bijtelling in Nederland.

Kia heeft op de Chicago Auto Show de Optima PHEV gepresenteerd. De al eerder aangekondigde plug-in hybride-uitvoering wijkt op details af van de reguliere versies. De auto heeft een actieve grille, die sluit als de motor minder koeling nodig heeft. Dat komt de stroomlijn ten goede, Kia zegt dat de Optima PHEV net zo aerodynamisch is als een Tesla Model S.

De grille is gewijzigd, de koplampunits hebben blauwe accenten en de achterbumper is voorzien van een diffuser. Aan de zijkant zijn chromen en lichtblauwe accenten aangebracht en de wielen hebben een aerodynamisch ontwerp.

Kia maakte eerder al diverse technische details over de auto bekend. Het systeemvermogen is 205 pk en wordt geproduceerd door een 2.0 GDI benzinemotor en een elektromotor. Het theoretische verbruik is 1 op 42, de CO2-uitstoot is nog niet bekend maar het is aannemelijk dat Kia onder de 50 g/km blijft. Daarmee komt de Optima PHEV in aanmerking voor 15 procent bijtelling.