Lexus kondigt de hybrideversie aan van de spectaculaire LC, die in januari werd onthuld. De LC 500h heeft een nieuwe generatie hybridetechniek aan boord.

De Lexus LC krijgt hybridetechniek! De fraaie coupé werd vorige maand op de autoshow van Detroit onthuld met V8-motor maar zal op de autosalon van Genève - die in maart plaatsvindt - hybridetechniek aan boord hebben. De LC 500h heeft zelfs een nieuwe generatie hybridetechniek, met de naam Lexus Multi Stage Hybrid System.

Lexus geeft nog geen technische details vrij maar meldt wel dat de nieuwe aandrijflijn ‘betere prestaties levert, meer rijplezier biedt en efficiënter is’. De LC 500h heeft geen stekker, Lexus houdt vast aan ‘stekkerloze’ hybridetechniek. Het is aannemelijk dat de eerder aangekondigde V8-motor als basis dient voor de hybride-uitvoering van de LC.

De LC staat op een heel nieuw platform, dat ook door de volgende generatie LS gebruikt gaat worden. De LC is naast smaakmaker ook een technisch uithangbord voor Lexus. Over de primeur van het nieuwe platform en de nieuwe hybridetechniek hadden we al en daarnaast krijgt de LC ook als eerste model een nieuwe generatie van Lexus’ multimediasysteem.