Kia presenteert op de autosalon van Genève de Europese versie van de Niro, een compacte, hybride cross-over. De auto wordt later dit jaar leverbaar.

Kia neemt de vorige maand onthulde Niro mee naar de autosalon van Genève in maart. Het merk toont op de autoshow en de nu vrijgegeven foto’s de Europese versie van het model, die op details afwijkt van de Amerikaanse. Alleen aan de grille-omlijsting en het ontbreken van de oranje accenten in de koplampen is te zien dat het om de 'Europese' Niro gaat.

Kia geeft voor het eerst een CO2-uitstoot op: 89 g/km. In Nederland komt de Niro daarmee in aanmerking voor 21 procent bijtelling. De hybride aandrijflijn bestaat uit een 1.6 GDI benzinemotor, een elektromotor en een automaat met zes versnellingen. Kia denkt dat de auto ongeveer 1 op 18 rijdt.

De Niro wordt verkrijgbaar in een uitvoering die een aanhanger tot 1.300 kilogram kan trekken, iets dat niet gewoon is voor een hybride. De auto wordt in het najaar verkrijgbaar in Nederland, de prijzen zijn nog niet bekend.