Speciaal voor pakketbezorgers introduceert Volkswagen de Crafter Logistics Edition. Het merk heeft er een opklapbaar schappensysteem voor ontwikkeld.

Pakketbezorgers kunnen nu een bestelwagen bestellen die speciaal voor hun werk is ingericht. Volkswagen heeft hiervoor als basis de Crafter genomen in Gesloten Bestelwagen L3H2 3200-uitvoering. Deze heeft een versterkte schuifdeur rechts. De achterdeuren openen extra wijd tot een hoek van 260 graden. Om snel iets te pakken of weg te leggen zijn deze deuren voorzien van een 'tussenstop'. 

De Crafter Logistics Edition heeft verder een antislip vloer. Het opstapje in de achterbumper maakt het makkelijk in en uit de wagen te klimmen. Interessant is ook het opklapbare schappensysteem dat ruim 6 meter pakketbergruimte langs de zijwanden biedt. Dit is optioneel (1.275 euro) te bestellen bij de Volkswagen Crafter Logistics Edition.

De vanafprijs van de bedrijfswagen ligt op 27.380 euro exclusief btw en BPM; er zijn verschillende laadvermogens en motoriseringen beschikbaar. De bedrijfswagen is ook te leasen. Financial Lease begint bij 476 euro per maand.

Chauffeur Pluspakket inclusief

Deze Crafter heeft extra sterke stoelbekleding en standaard het Chauffeur Pluspakket. Dat biedt onder meer een instelbare stoel en stuurwiel, hydraulische stoelvering, audiosysteem met kleurendisplay, Bluetooth, smartphone- en tablet-aansluitingen, cruise control, elektrisch verwarmbare en verstelbare buitenspiegels en geïntegreerde mistlampen.