Voorafgaand aan de autosalon van Genève heeft Maserati het doek van z'n eerste SUV afgetrokken. Hier is de Levante!

Al in 2012 waren de plannen er, nu is 'ie er dan, de Maserati Levante. Het is de eerste SUV van het Italiaanse bedrijf, dat zich eerder specialiseerde in luxe en sportwagens. Het mag dan ook geen verrassing heten dat de Levante naast off-road vaardigheden ook 'uitstekende on-road performance' biedt. 

De Maserati Levante heeft elektronische ophanging waarmee dempers en (lucht)vering geregeld worden. Deze kan in verschillende standen worden gezet. Ook het 'Q4' intelligente All-Wheel Drivesysteem en 8-traps automaat zijn standaard aanwezig, op elk uitrustingsniveau. De transmissie is opnieuw gekalibreerd voor SUV-gebruik. 

Er komen benzine- en dieselmotoren beschikbaar die voldoen aan de Euro6-uitstootnormen. Maserati wil verder nog niet al te veel kwijt over de nieuwkomer. Overigens zijn de eerste exemplaren al geproduceerd. De auto wordt nog in het voorjaar leverbaar. Op de eerste, officiële foto's kun je in ieder geval zien hoe de Maserati Levante er aan de buitenzijde uitziet. Italiaans keurig met een tikje power.