Bentley steekt de Mulsanne in het nieuw. Daarnaast introduceert het merk twee nieuwe versies.

De Bentley Mulsanne is subtiel vernieuwd. Het merk presenteert het gefacelifte model op de autosalon van Genève volgende week. De update komt tegelijk met de introductie van de twee nieuwe versies Speed en Extended Wheelbase. Bij beide nieuwe uitvoeringen draait het om het getal 25. In het geval van de Speed het aantal extra pk's, bij de Extended Wheelbase is dat het aantal extra centimeters ruimte achterin.

Aan de voorkant is de vernieuwde Mulsanne herkenbaar aan de 80 mm bredere grille, de nieuwe bumper en de koplampen met led-techniek. Aan de achterkant heeft het merk subtiele wijzigingen aan de bumper en lichtunits aangebracht. 

Binnenin is het belangrijkste nieuws de komst van een nieuw infotainmentsysteem met 8 inch beeldscherm. Voor de achterpassagiers zijn er optioneel tablets beschikbaar, die draadloos geïntegreerd zijn met de systemen in de auto. Ook nieuw: een muziekinstallatie van het Britse audiomerk Naim, met maar liefst 20 speakers. De stoelen zijn verbeterd, achterin biedt Bentley nu als optie ‘vliegtuigstoelen’ aan, die volgens het merk een nieuwe maatstaf zetten op het gebied van comfort.

Technisch blijft alles bij het oude, een 6,75 liter V8-motor zorgt nog altijd voor de aandrijving. Het vermogen is 512 pk, de Speed-uitvoering heeft zoals gezegd 25 pk extra.

De vernieuwde Mulsanne wordt gepresenteerd op de autosalon van Genève volgende week en staat tegen het einde van de zomer in de showroom. Voor het noemen van prijzen is het nog te vroeg.