Alfa Romeo voegt een vleugje Giulia toe aan de Giulietta, waardoor het model er weer even tegenaan kan.

De Alfa Romeo Giulietta is vernieuwd. De hatchback heeft een bescheiden make-over ondergaan, waarbij met name de grille en voorbumper zijn aangepakt. Ook prijken de vernieuwde merklogo’s op de Giulietta en is koplampbehuizing donker gemaakt. Binnenin zijn er nieuwe afwerkingsmogelijkheden voor het dashboard en nieuwe bekledingsopties. Het Uconnect infotainment is uitgebreid met integratie van social media en muziekdiensten.

De QV-uitvoering heet voortaan Veloce en onderscheidt zich met onder andere sportbumpers, side skirts, hoogglans zwarte spiegelkappen en binnenin met leder/Alcantara sportstoelen, koolstofvezelaccenten en een sportstuur. De krachtigste Giulietta wordt nog altijd aangedreven door de 1.8 turbomotor met 240 pk.

Motorisch zijn er een aantal wijzigingen. De 105 pk sterke instapmotor wordt vervangen door een 1.4 turbokrachtbron met 120 pk, die ook af-fabriek met LPG-installatie geleverd kan worden. Daarnaast zijn er de 1.4 MultiAir met 150 en 170 pk en twee diesels: de vernieuwde 1.6 JTDm met 120 pk en de bekende 150 pk sterke sterke 2.0 JTDm. Nieuw is dat de TCT-automaat gekoppeld kan worden aan de 1.6 JTDm-motor. Met die combinatie accelereert de Giulietta in 10,2 seconden van 0 naar 100 km/u, Alfa geeft een verbruik op van 3,8 l/100 km (1 op 26,3). Beide dieselmotoren profiteren van 21 procent bijtelling.

De vernieuwde Giulietta komt in drie uitvoeringen (basis, Super en Veloce), met vier optiepakketten, in elf verschillende kleuren (waarvan twee nieuwe) en er is keuze uit twaalf verschillende lichtmetalen wielen. De standaarduitrusting omvat onder andere een met leder bekleed stuurwiel, airconditioning met climate control, het Uconnect multimediasysteem met 5 inch beeldscherm en elektrische bedienbare ramen voor en achter.

De vernieuwde Giulietta maakt zijn debuut op de autosalon van Genève volgende week en wordt in april al leverbaar. De vanafprijs bedraagt 23.450 euro. 

Update 11.45 uur: nieuwe informatie toegevoegd