Fotolek Spyker C8 Preliator

Zo ziet de Spyker C8 Preliator er dus uit aan de voorkant. In aanloop naar de onthulling kunnen we er al iets zien van de sportwagen.

Eerder kondigde Spyker aan weer aanwezig te zullen zijn op de autosalon van Genève, de beurs die morgen voor de pers opent. Het Nederlandse merk neemt daar een nieuw model mee, de C8 Preliator ('krijger') genaamd. 

Hoe de Preliator eruit zal zien is niet langer volledig geheim. Want op de Instagram-account Exoticsrally is een foto verschenen waarbij de nieuwkomer gedeeltelijk te zien is. Het front is daarop volledig onthuld. De nieuwe showwagen toont een sterke verwantschap met de C8 Aileron, die in 2009 op het podium in Genève stond. 

Spyker heeft nog niet prijsgegeven wat de bedoeling is van het nieuwe model. Vele malen eerder onthulde het sportwagenmerk showauto's waarvan weinige in productie zijn gegaan. Vorig kondigde het bedrijf de herstart aan, hetgeen gepaard zou gaan met een fusie die toegang moest geven tot elektrische aandrijftechniek. Of de C8 Preliator elektrisch aangedreven is moeten we afwachten. 1 nachtje slapen nog, dan vindt het officiële debuut plaats.