2016 is bij Mercedes-Benz 'het jaar van de droomauto'. De meest betaalbare is door het merk onthuld op een speciaal evenement in Genève, aan de vooravond van de start van de autosalon.

Een betaalbare droomauto. Dat is hoe Mercedes-Benz de nieuwe C-Klasse Cabriolet ziet. Het merk heeft aan de vooravond van de start van de autosalon van Genève de auto onthuld tijdens een speciaal persevenement. Terwijl zangeres Zara Larsson haar hits ten gehore brengt, rijden er twee uitvoeringen van de C-Klasse Cabriolet het podium op. Naast de gewone versie onthult merk meteen ook de krachtige C 43 AMG met 367 pk vermogen en 520 Nm koppel.

De C 43 AMG werd vorige week al als coupé onthuld en is een toegankelijkere AMG-uitvoering, die als extra optie onder de C 63 AMG komt. De woordvoerster legt uit waarom deze auto’s de trotse AMG-naam mogen dragen: “Niet alle mensen hebben behoefte aan het maximale. Daarom voegen we een nieuwe, toegankelijkere AMG-lijn toe met zescilindermotor en vierwielaandrijving. De C 43 is een echte AMG, maar net iets minder scherp.”

De C-Klasse Cabriolet komt er uiteraard ook met andere motoren, benzinekrachtbronnen met vermogens van 156 tot 333 pk en twee diesels met 170 en 204 pk. De nieuwe cabriolet kan 365 dagen per jaar open worden gereden volgens Mercedes, dankzij de nekverwarming en andere comfortabele voorzieningen die de bestuurder uit de kou houden. Omdat de kap soms toch dicht moet, is het goed om te weten dat openen of sluiten in 27 seconden is gebeurd en tot een snelheid van 50 km/u mogelijk is. De stoffen kap is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren.

De woordvoerster van het merk kan ons nog geen prijzen geven, die volgen namelijk in april, ruim op tijd voor de showroomintroductie in de tweede helft van de zomer.