Pagani Huayra 'BC' teaser

Pagani komt met een hardcore Huayra. Dat belooft de teaser die het supercarmerk op de facebookpagina heeft geplaatst.

Het afgelopen jaar zijn diverse prototypes gespot van de Pagani Huayra. En dat terwijl de coupé al uitverkocht was. Dat kan maar een ding betekenen: er zullen andere versies van de supercar volgen. 

Nu lijkt het zover te zijn. Op de facebookpagina van Pagani Automobili verscheen op oudjaar een teaser, bestaande uit bijgaande afbeelding plus de tekst '2016 is coming'. Met andere woorden: in het nieuwe jaar verwachten we de (eerste?) speciale versie van de Huayra coupé. De hashtag '#‎huayrabc‬' volgend zullen we 'em voorlopig Pagani Huayra 'BC' noemen.

Op de foto zien we een grote, vaste achtervleugel. De koolstofvezel diffuser is groter dan die van de reguliere Huayra. Pagani zal inzetten op een betere aerodynamica, wellicht ook minder gewicht, om de 0-100 km/u-sprint sneller te kunnen afleggen dan de 3,3 seconden die de huidige Huayra nodig heeft.

Mogelijk kunnen we de extreme Huayra al zien op de autosalon van Genève, begin maart. Dan zal ook blijken of de hypercar straatlegaal is, of dat 'ie bestemd is voor alleen het circuit.