Het nieuwe, ambitieuze automerk Faraday Future heeft zijn eerste concept car gepresenteerd: de FFZero1. Met dit model geeft Faraday Future zijn visitekaartje af.

Wie of wat is Faraday Future? Er gaan geruchten dat Google erachter zit maar feit is dat het nieuwe merk grootse plannen heeft, ook in Europa. Die ambities laat het merk zien met de FFZero1 concept car, die later deze week wordt gepresenteerd op de technologiebeurs CES 2016 in Las Vegas.

De FFZero1 is opgetrokken uit zeer lichte composietmaterialen en koolstofvezel. De auto maakt gebruik van een nieuw, in eigen huis ontwikkeld platform. De FFZero1 is volledig elektrisch aangedreven en de accu’s zijn weggewerkt in de dubbele bodem van het platform.

Het studiemodel is een raceauto en heeft dus één zitplaats. Het dashboard is volledig digitaal, aangevuld met diverse head-up displays. De vier elektromotoren van de auto leveren samen meer dan 1.000 pk, accelereren van 0 naar 100 km/u kan in zo’n 3 seconden en de topsnelheid is meer dan 320 km/u.

De FFZero1 moet het merk Faraday Future op de kaart zetten als maker van hoogwaardige elektrische auto’s. Het eerste productiemodel volgt binnen 3 jaar.