Infiniti heeft de eerste foto van  de Q60 vrijgegeven. De coupé-uitvoering van de Q50 heeft niets aan schoonheid ingeleverd ten opzichte van de fraaie Q60 Concept die het merk vorig jaar liet zien.

De Infiniti Q60 Concept is uitgegroeid tot productiemodel. Het merk presenteert de auto op de North American International Auto Show in Detroit deze week. De uiteindelijke versie van de Q60 is gelukkig maar nauwelijks gewijzigd ten opzichte van de beeldschone Q60 Concept.

De Q60 ziet er niet alleen gestroomlijnd uit maar is dat ook. De Cw-waarde van slechts 0,28 is te danken aan de goede aerodynamica  van de koets, slimme luchtgeleiders en een afsluitbare grille.

Infiniti kondigt drie verschillende benzinemotoren aan voor de Q60, twee daarvan komen naar Nederland. Het assortiment begint bij de 2.0 viercilinder turbomotor met 210 pk, die met een theoretische CO2-uitstoot van 154 g/km de schoonste keuze is. Een stapje hoger staat de 3.0 V6-motor, met naar keuze 304 of zelfs 407 pk. De 304 pk-versie gaat aan onze neus voorbij. De motoren zijn standaard gekoppeld aan een zeventraps automaat. De aandrijving vindt plaats op de achterwielen, 4WD is een optie.

De Q60 maakt gebruik van de techniek van de Q50 en beschikt dus ook over de bijzondere adaptieve besturing van dat model. De besturing en andere variabelen zijn in te stellen in maar liefst zes rijstanden. Als optie heeft de Q60 elektronisch aangestuurde vering. De dempers zijn – ten opzichte van de Q50 – aangepast voor een dynamischere rijbeleving. Ook de standaard 19 inch wielen dragen daar aan bij.

De Q60 komt na de zomer naar Nederland, voor het noemen van prijzen en andere verkoopinformatie is het nog te vroeg.