Dus je vindt dat de BMW M3 en M4 nog wel wat pit kunnen gebruiken? Dan kan je vanaf nu het Competition Package bestellen, met extra vermogen en een aangescherpt onderstel.

BMW biedt per direct het nieuwe Competition Package aan op de M3 en M4. Hiermee wordt het vermogen van de TwinPower zescilindermotor verhoogd met 19 pk tot 450 pk. Accelereren van 0 naar 100 km/u doen de M3 en M4 met het nieuwe pakket 0,1 seconden sneller. In combinatie met de M DCT-automaat leggen de M3 Sedan en M4 Coupé de sprint nu af in 4,0 seconden, met de handgeschakelde versnellingsbak in 4,2 seconden. 

Onderdeel van het Competition Package zijn nieuwe veren, dempers en stabilisatorstangen, voor nóg scherpere rij-eigenschappen. De rijstanden, die middels een knop zijn in te schakelen, zijn opnieuw gekalibreerd en dat geldt ook voor het stabiliteitscontrolesysteem en het sperdifferentieel.

Naast de onderhuidse aanpassingen omvat het Competition Package een aantal optische verfraaiingen. De 20 inch gepolijste M-wielen en de hoogglans zwarte details zijn aan de buitenkant herkenningspunten, binnenin zijn er gordels met M-strepen te vinden.

Het pakket is per direct te bestellen bij een nieuwe M3 of M4 en kost 7.000 euro.