Nieuwe foto’s van de Hyundai Ioniq tonen nu ook de neus van de auto. Ook komt het merk meer informatie over de auto die verschijnt als hybride, plug-in hybride en elektrisch model.

De Hyundai Ioniq laat zich nu van alle kanten zien. Nadat Hyundai vorige week al foto’s van de achterkant vrijgaf, krijgen we nu beelden waarop de neus van het model te zien is. De auto op de foto’s is de hybrideversie, die een 1.6 GDI benzinemotor en een elektromotor aan boord heeft. De Ioniq Hybrid heeft een gecombineerd vermogen van 141 pk.

De auto staat op een platform dat specifiek voor auto’s met een alternatieve aandrijflijn is ontwikkeld. De Ioniq is opgebouwd uit lichte materialen, zoals speciale staallegeringen en aluminium. Voor alleen de motorkap en achterklep scheelt dat al ruim 12 kilogram. Door gewicht te besparen compenseert Hyundai het extra gewicht van de accu’s, die onder de achterbank liggen. Met een Cw-waarde van 0,24 is de luchtweerstand zeer laag.

Hyundai levert de Ioniq standaard met een 7 inch beeldscherm, waarop de aandrijfinformatie is af te lezen. De hybride en elektrische versie – waarover we later dit jaar meer informatie krijgen – komen in de zomer op de markt. De plug-in hybride volgt later.