Lamborghini logo

De supercar die Lamborghini op de autosalon in Genève zal onthullen is reeds uitverkocht. Het speciale model 'Centenario' gaat over historie maar ook over de toekomst.

Lamborghini zal begin maart, op de autoshow in Genève, een 'limited edition' supercar onthullen. De naam Centenario gaat rond, maar ligt nog niet vast. Dit 'eeuwfeest' verwijst naar 1916, het geboortejaar van Ferruccio Lamborghini, de oprichter van het merk dat eerst tractoren bouwde. 

De Lamborghini Centario wordt echter een rasechte supercar waarin historie en toekomst samenkomen. Aan de ene kant gaat het, zo heeft CEO Stephan Winkelmann tijdens meerdere gelegenheden gezegd, om een straatlegale auto maar aan de andere kant zullen de technici ermee demonstreren waartoe het merk technisch in staat is. De Centenario zal 'geen unieke hardware' krijgen maar gebruikmaken van 'het platform van een van onze bestaande modellen'.

"Maar in termen van performance en innovatie zal het een compleet andere auto zijn." Zo zullen, om aan de eisen des tijds te voldoen, connectiviteit en duurzaamheid een belangrijke rol spelen in de Centenario. Over de prestaties zegt Winkelmann nog niets. Diverse media voeden echter de geruchten over een opgevoerde V12-motor uit de Aventador, tot bijna 760 pk. 

Van de nieuwe Lamborghini zullen slechts veertig exemplaren geproduceerd worden. Daarvan krijgen twintig stuks de vorm van een coupé, de andere twintig worden een open wagen. De prijs van de supercar zou rond de 2,2 miljoen euro liggen. Desalniettemin is het model al uitverkocht, zo heeft het Italiaanse merk bevestigd aan enkele media.