De Audi e-tron Quattro Concept gaat in productie, en wel in de fabriek in Brussel. Voor het eerst geeft het Duitse merk meer informatie over de Tesla-rivaal.

De elektrische auto die Audi het afgelopen jaar in Frankfurt als conceptcar toonde gaat in productie. Dat maken we op uit een persbericht van de Nederlandse importeur, die meldt dat de productie plaats zal vinden in Brussel, vanaf 2018. Op dezelfde locatie wordt het accupakket gefabriceerd. In het bericht bevestigt Audi ook de eerste details van de SUV, die in de wandelgangen al 'Q6 e-tron' wordt genoemd. Zo zegt Audi dat e-tron Quattro Concept 'een goed beeld [geeft] van hoe de productieversie eruit komt te zien'. 

De auto zal voorzien worden van drie elektromotoren; in de e-tron Quattro conceptcar zaten er twee op de achteras en een op de vooras. De actieradius wordt 500 km, waarna de batterijen snel oplaadbaar zijn. Eerder zei Audi tegen het Britse tijdschrift Autocar dat het accupakket binnen 30 minuten opladen een bereik van 400 km moet kunnen leveren. Nu stelt het Duitse merk dat de batterijen een hoge capaciteit zullen hebben om niet alleen efficiëntie maar ook maximale rijdynamiek en prestaties te kunnen garanderen.

Nu de Volkswagen Groep reorganiseert zal de Audi-fabriek in Brussel de hoofdlocatie worden voor elektrische mobiliteit binnen de groep. De faciliteit biedt met 540.000 m2 en 2.500 medewerkers mogelijkheden om zo'n 200.000 auto's per jaar te bouwen. De Audi A1 en S1, die er nu van de band rollen, zullen straks gebouwd worden in de Spaanse (Seat-)fabriek in Martorell.