Vorige week waren de specificaties en foto’s al uitgelekt, nu komt Jaguar zelf met de eerste foto’s van de snelle F-Type SVR. Op de autosalon van Genève in maart debuteert het nieuwe topmodel.

Jaguar doet nog een schepje bovenop de 550 pk sterke F-Type R. De nieuwe SVR-uitvoering, ontwikkeld door de gelijknamige afdeling van Jaguar en zustermerk Land Rover, heeft 25 pk extra waarmee het totaal op 575 pk komt. Daarmee sprint de nieuwe topversie in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u. De topsnelheid is 321 km/u.

Jaguar prijst de F-Type SVR aan als ‘de supercar voor alledag’. Dat betekent dat de SVR geen ‘hardcore’-uitvoering is, maar wel een tandje scherper staat afgesteld dan de andere uitvoeringen. Details hierover geeft Jaguar later pas vrij.

De F-Type is de eerste Jaguar die de SVR-behandeling krijgt, na de bijzondere F-Type Project 7. Hiervan worden slechts 250 exemplaren gebouwd, die allemaal al zijn verkocht. Of de F-Type SVR ook gelimiteerd is, laat Jaguar nog even in het midden. De F-Type SVR wordt voor het eerst aan het grote publiek getoond op de autosalon van Genève in maart.