Jeep Wrangler

Jeep gaat de volgende generatie van de iconische Wrangler ook als pick-up én als hybride leveren. Dat en meer heeft moederbedrijf FCA bekend gemaakt bij de presentatie van het nieuwe businessplan.

Jeep gaat aan de hybride. Het merk werkt voor de volgende generatie van Wrangler aan een 48 Volt 'mild hybrid'-systeem en zelfs aan een volwaardige hybride aandrijflijn. Dat niet alleen, de nieuwe Wrangler verschijnt ook als pick-up.

Het nieuwe model staat op de planning voor 2017 en krijgt de beschikking over ‘een nieuwe generatie benzine- en dieselmotoren’. Deze motoren worden nog dit jaar gepresenteerd door moederbedrijf FCA. De nieuwe motoren zorgen samen met andere brandstofbesparende maatregelen, zoals actieve aerodynamica, gebruik van lichte materialen en de mogelijkheid om de aandrijflijn los te koppelen, voor een lager brandstofverbruik.

Daar bovenop wordt de Wrangler dus leverbaar als mild hybrid en full hybrid. Dat eerste systeem werkt met een elektrische turbo een 48 Volt-circuit. Het voordeel is dat er geen zware accu's nodig zijn. De full hybrid-versie werkt wel met accu's, die een elektromotor voeden om de brandstofmotor te ondersteunen. Een plug-in hybride (met stekker dus) staat vooralsnog niet op de planning.

Het is nog niet bekend of de schone versies van de nieuwe Wrangler naar Europa komen.