Benieuwd naar de volgende generatie Volkswagen Crafter? Het merk geeft nu de eerste schetsen vrij van zijn grote bestelwagen. In het najaar wordt de auto onthuld.

Volkswagen onthult later dit jaar de nieuwe Crafter. Vooruitlopend daarop laat het merk een aantal ontwerptekeningen zien van het nieuwe model. Eerder al toonde Volkswagen schetsen van het interieur, waardoor we nu een goed beeld van de nieuwe Crafter hebben.

De nieuwe Crafter is volledig in eigen huis ontwikkeld, de huidige generatie deelt zijn techniek met de Mercedes-Benz Sprinter. Die samenwerking wordt niet voorgezet, waardoor de nieuwe generatie Crafter meer dan ooit de grote broer is van de succesvolle Transporter. Technisch, maar ook zeker qua ontwerp. Op de tekeningen zijn de overeenkomsten met de kleinere bestelauto duidelijk te zien.

Volkswagen belooft dat de Crafter de beste stroomlijn in zijn segment heeft, met een Cw-waarde van 0,33. Ook op het gebied van afwerking, robuustheid en prijs/kwaliteit-verhouding moet de nieuwe Crafter nieuwe standaarden in zijn segment zetten.