Van de nieuwe generatie Porsche Panamera verschijnen maar liefst twee hybrideversies. De krachtigste mogelijk met een V8-motor.

Porsche heeft grootse plannen met de nieuwe Panamera. Bij de onthulling van de tweede generatie vorige week presenteerde het merk alleen nog diesel- en benzineversies, maar er komt meer. CEO Oliver Blume heeft tegen Autocar gezegd dat Porsche maar liefst twee hybrideversies van de Panamera op de markt wil brengen.

Van de uitgaande Panamera was er al een S E-Hybrid-versie, die in Nederland populair was vanwege zijn lage bijtelling. Porsche wil met het nieuwe model een instap-hybride aanbieden en een krachtig topmodel met techniek uit de supercar 918 Spyder. Hybridetechniek wordt een onmisbaar onderdeel van de line-up van de Panamera: “Met plug-in hybrides kunnen we zowel aan de CO2-eisen als aan onze prestatiebehoeftes voldoen”, aldus Blume.

De minst krachtige van de twee zal meer gericht zijn op efficiency en wordt waarschijnlijk gecombineerd met een V6-motor. De andere hybride-uitvoering zou dan een V8-motor als basis kunnen krijgen. Beide motoren zijn in ieder geval geschikt als onderdeel van een hybride aandrijflijn.