Lotus komt met een speciale editie van de Evora 400. De Blue & Orange Edition is met een oplage van slechts tien stuks exclusief.

Lotus viert dat het 50 jaar geleden is dat het merk neerstreek in het Engelse Hethel, waar nog altijd het hoofdkantoor van het merk is gevestigd. Lotus presenteert daarom de Evora 400 Blue & Orange Edition.

Via facebook en Twitter konden Lotus-fans van over de hele wereld stemmen op hun favoriete, klassieke kleurenschema. Deze blauw/oranje racekleuren werden in de jaren ’60 voor het eerst gebruikt en zijn afgeleid van het logo van sponsor Gulf, een Amerikaanse oliemaatschappij.

De Evora 400 is uitgevoerd in de kenmerkende blauwe kleur die bij dit kleurenschema hoort. Over de carrosserie lopen een oranje en een witte streep. Zwarte wielen met daarachter rode remklauwen zijn ook onderdeel van de gelimiteerde Evora. De kleur oranje keert in het interieur terug, de stiksels van de zwarte, lederen bekleding zijn uitgevoerd in die kleur.

De Evora Blue & Orange Edition heeft dezelfde, 400 pk sterke 3,5 V6-motor als de andere Evora 400-uitvoeringen. Lotus gaat slechts tien exemplaren van deze speciale editie bouwen, dus als je er een wilt hebben dan moet je snel zijn.