De prijs van de plug-in hybride Mercedes-Benz E 350 e is bekend. 15 procent bijtelling betaal je over minimaal 59.995 euro.

Mercedes-Benz start met de verkoop van de E 350 e, vooralsnog de enige auto in zijn segment met 15 procent bijtelling. Het merk zet daarom in op zakelijke rijders, door de auto alleen als Lease Edition aan te bieden. Die uitvoering kost 59.995 euro en is naar wens verder aan te kleden met pakketten en losse opties. Nodig is dat niet, want de standaarduitrusting is omvangrijk.

Mercedes-Benz levert elke E 350 e standaard af met 18 inch lichtmetalen wielen, een uitgebreid infotainmentsysteem met online-services, een digitaal dashboard, een achteruitrijcamera, stoelverwarming, led-koplampen, een alarm en keyless go.

De E 350 e heeft een viercilinder benzinemotor en een 65 kW sterke elektromotor, samen goed voor een systeemvermogen van 279 pk. Het totale koppel bedraagt 550 Nm. De hybride aandrijflijn is voorzien van een negentraps automatische versnellingsbak. Volledig elektrisch rijden kan over een afstand van 30 kilometer. Ook goed om te weten: de E 350 e kan een aanhangwagen met een gewicht tot 2.100 kilo trekken.