Het ene na het andere nieuwe model arriveert in de Nederlandse showrooms. Wij maken het je makkelijk en zetten de nieuwkomers en prijskaartjes voor je op een rij. Fabrikant Tesla Motors komt met diverse nieuwtjes.

De Mazda 3 is vernieuwd. Stillere dieselmotoren, een aangescherpt design, een nieuw gripsysteem en nieuwe opties zijn de belangrijkste aanpassingen. Het 3 G-Vectoring Control systeem is de eerste van een reeks nieuwe modules onder de noemer SkyActiv Vehicle Dynamics, waarmee de rij-eigenschappen van de auto naar een hoger plan worden getild.

Renault komt met een luxe, gelimiteerde uitvoering van de Kadjar: de Série Signature Extase. Speciaal voor Nederland neemt Alfa Romeo de zeer gelimiteerde 4C CPZ Track Edition in het assortiment op. Elke koper krijgt een rijvaardigheidstraining op Circuit Park Zandvoort. De Blue & Orange Edition van de Lotus Evora is eveneens exclusief, met een oplage van slechts tien stuks.

Prijskaartjes

Mercedes-Benz start met de verkoop van de E 350 e, vooralsnog de enige auto in zijn segment met 15 procent bijtelling. Het merk biedt de auto alleen aan als Lease Edition. De hybride Hyundai Ioniq heeft de concurrerende vanafprijs van 21.995 euro. Verder zijn prijzen bekendgemaakt van de vernieuwde Opel Zafira en van de snelle Brabus-uitvoeringen van de Smart. Vanaf augustus staat de pick-up Fullback bij de Fiat Professional-dealers.

Elektrische Hyundai Ioniq

Tesla-nieuwtjes

Tesla breidt het assortiment van de Model X uit met de 60D-uitvoering. Die heeft een rijbereik van 355 kilometer en een prijs van 87.800 euro. Er is momenteel veel discussie over de Autopilot van de Tesla Model S. De RDW kwalificeert deze nu als 'veilig'. Overigens wordt een update verwacht. De Amerikaanse bouwer van elektrische auto's presenteert binnenkort ook een nieuw masterplan, met meer dan alleen productnieuws. Spannend!

Verder nieuw op Autokopen.nl

De Ford Focus RS was het wachten waard, dat is de belangrijkste conclusie van onze rijtest. Lees de test om te zien of de Ford Focus RS op de enige podiumplaats staat die ertoe doet. In het derde kwartaal is er weer volop voordeel te verkrijgen. Aantrekkelijke private lease, financiering, goedkope voorraadmodellen, optievoordeel plus de nieuwste actiemodellen maken het de moeite waard om onze actierubriek weer eens door te zoeken.