Deze week is de Europese voorverkoop van de Audi R8 Spyder V10 begonnen. Het is het eerste Audi-model waarin smartphone-integratie met de 'virtual cockpit' mogelijk is.

Audi heeft laten weten dat de voorverkoop van de Europese Audi R8 Spyder V10 is begonnen. De open performancecar wordt bijna geheel met de hand gebouwd nabij het Duitse Neckarsulm, waarna de R8 wordt afgeleverd met een topsnelheid van 318 km/u en een 0-100 km/u-sprint vanaf 3,6 seconden. 

De Nederlandse prijs is nog niet bekend. In Duitsland gaat de eenvoudigste R8 Spyder V10 de showroom uit tegen 179.000 euro, in ons land zal 'ie ruim boven de 250.000 euro eindigen. De Spyder zal alleen bij gespecialiseerde dealers verkrijgbaar zijn. 

Over het algemeen profiteert het open model van dezelfde vernieuwde techniek als de R8 coupé. Nieuw is de Audi smartphone-integratie die het mogelijk maakt om bepaalde apps via het 12,3 inch grote scherm van de 'virtual cockpit' te bekijken. De R8-exemplaren met led-koplampen die gebruikmaken van de nieuwste lasertechnologie zullen herkenbaar zijn aan een band met blauwe, te verlichten coating.