Audi e-tron Quattro Concept

Ook Audi zet de komende jaren stevig in op elektrisch rijden, zelfrijdende technieken en digitale services. Over 9 jaar moet een kwart van alle verkochte Audi’s elektrisch zijn.

Audi is een van de merken die meegaat in de ‘elektrificatie’ die door moederbedrijf Volkswagen in gang is gezet. Voor Audi betekent dit volgens persbureau Reuters dat een derde van het totale ontwikkelingsbudget de komende jaren wordt gestoken in elektrisch rijden, zelfrijdende auto’s en digitale services.

Audi heeft als doel dat in 2025 een kwart van alle verkochte auto’s van het merk elektrisch is. De eerste elektrische auto is vorig jaar al aangekondigd, de productieversie van de e-tron Quattro Concept. Deze elektrische SUV wordt vanaf 2018 gebouwd en krijgt zeer waarschijnlijk de naam Q6 e-tron.

Om plaats te maken voor de elektrische modellen gaat Audi zijn assortiment van modellen, motoren en versnellingsbakken tegen het licht houden. Het merk zal per land bekijken welke uitvoeringen er interessant zijn. Dat is een andere strategie dan nu, waarbij de complete line-up op elke markt wordt aangeboden.