Bugatti Chiron

Bugatti bekijkt de opties voor nieuwe, nóg snellere versies van de Chiron. Het merk heeft geen haast, de focus ligt eerst op het verkopen van de 500 exemplaren van de ‘reguliere’ Chiron.

Bugatti doet het rustig aan. De nieuwe Chiron is een huzarenstukje waarop het merk de komende jaren zal teren. Verkoopdirecteur Stefan Brungs heeft tegen Autocar gezegd dat de focus van Bugatti nu ligt op de verkoop van de Chiron. Er komen later wel nieuwe versies, daarom verkent het merk nu alvast de opties.

Zeker is dat er geen Grand Sport-uitvoering komt. Brungs sluit de mogelijkheid van een roadster-uitvoering, zoals die er van de Veyron wel was, uit voor de Chiron. Als er een nieuwe versie van de Chiron komt, zal dat een Super Sport-achtige uitvoering worden, met nóg meer vermogen dan de 1.500 pk die de Chiron al heeft.

Om de spotlights de komende jaren op de Chiron te houden waagt het merk in 2018 een recordpoging. De Chiron moet dan voorganger Veyron onttronen als snelste productie-auto ter wereld.