De nieuwe generatie BMW 5 Serie is bijna klaar. BMW legt op dit moment de laatste hand aan het model, zoals te zien is op de foto’s die het merk nu vrijgeeft.

Spionagefotografen hoeven niet meer de straat op met een telelens om de nieuwe 5 Serie te spotten. BMW geeft namelijk zelf de eerste beelden vrij van het nieuwe model, afgeplakt met camouflagefolie. Uit de foto’s blijkt dat BMW het nieuwe ontwerp voortborduurt op de huidige.

Zowel de basisvormen als specifieke onderdelen zoals de koplampen en achterlichten blijven in grote lijnen gelijk aan die van het huidige model. De innovaties zitten vooral onderhuids, veel technieken uit het topmodel 7 Serie vinden hun weg naar de 5 Serie. Op het gebied van infotainment en zelfrijdende technieken moet de nieuwe 5 Serie voorop lopen in zijn segment.

De 5 Serie op de foto’s staat in een zogenaamde optische meetcel. Met een nieuwe techniek worden onzichtbare afwijkingen gedetecteerd. De nieuwe 5 Serie is de eerste auto die gebruik maakt van dit gedigitaliseerde proces.