Volkswagen presenteert een compleet nieuwe generatie van de Crafter, de grootste bedrijfswagen van het merk. Het debuut van de bestelauto is in het najaar.

In het najaar onthult Volkswagen de nieuwe Crafter ‘in het echt’, maar nu al mogen we digitaal kennismaken met de grootste bestelwagen van het merk. De Crafter is helemaal nieuw en in eigen huis ontwikkeld, in samenspraak met klanten.

De Crafter wordt leverbaar in drie lengte- en drie hoogtevarianten en met keuze uit voor-, achter- of vierwielaandrijving. Speciaal voor de Crafter heeft Volkswagen zijn 2.0 TDI dieselmotor geoptimaliseerd. De motor wordt verkrijgbaar met diverse vermogens, van 102 tot 177 pk en kan optioneel gekoppeld worden aan een automatische versnellingsbak.

De nieuwe bestelwagen moet op het gebied van veiligheid de lat flink hoger leggen in zijn segment, onder andere door de beschikbaarheid van zijwindstabilisatie, trailer assist, adaptieve cruise control, led-koplampen en detectie van achteropkomend verkeer.

De prijzen en specificaties voor de Nederlandse markt worden later dit jaar bekend gemaakt. Rond de jaarwisseling verschijnt de nieuwe Crafter in de showrooms.