Ferrari’s nieuwe V8 turbomotor is in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse Engine of the Year-verkiezing van het Engine Technology International magazine. Het is de krachtigste winnaar van de verkiezing ooit.

Ferrari sleept de hoofdprijs binnen bij de verkiezing Engine of the Year 2016. De 3,9 liter V8 turbomotor, die afgelopen jaar in de 488 GTB debuteerde, is door de jury uitgeroepen tot motor van het jaar. Met 670 pk is de achtcilinder de krachtigste winnaar in de geschiedenis van de verkiezing. “De Ferrari-V8 is een enorme stap vooruit voor turbomotoren, qua efficiency, prestaties en flexibiliteit. Het is de beste motor van dit moment en een van de grootste motoren allertijden”, zo licht Graham Johnson, vice-voorzitter van de verkiezing, de keuze voor de Ferrari-motor toe.

Ferrari gaat met de V8 niet alleen met de hoofdprijs aan de haal, maar wint ook in de categorieën 'motoren van 3,0 tot 4,0 liter', 'Performance Engine of the Year' en 'Best New Engine'. Ferrari neemt daarnaast de prijs voor 'beste motor van 4,0 liter of groter' mee naar huis, dankzij de 6.3 V12 uit de Ferrari F12 tdf.

De andere klassewinnaars zijn: de 1.0 Ford driecilinder Ecoboost-motor, de 1.2 driecilinder turbomotor van Peugeot en Citroën, de hybride aandrijflijn van de BMW i8, de 2.0 Mercedes-AMG-motor uit de A 45 AMG, de 2.5 TFSI-motor uit de Audi RS 3 en de nieuwe 3.0 turbomotor van de Porsche 911. Tesla wint de prijs 'Green Engine of the Year' met zijn elektrische aandrijflijn in de Model S en Model X.