Ford introduceert de ST-Line op de Fiesta en Focus. Later dit jaar krijgen nog twee modellen het sportieve optiepakket.

Je kunt binnenkort bijna elke Fiesta en Focus van een beetje ST voorzien. Het merk introduceert de ST-Line, waarmee beide modellen een gespierdere uitstraling krijgen voor relatief bescheiden meerprijs. De aankleding bestaat uit onder andere een honingraatgrille, sportieve accenten in de voor- en achterbumpers, side skirts en Rock Metallic Grey lichtmetalen wielen. Bij de Fiesta meten die wielen 16 inch, de Focus ST-Line krijgt 17 inch exemplaren. Voor de Fiesta zit er bovendien nog een dakspoiler in het pakket, de Focus heeft die standaard al. Niet zichtbaar maar ook onderdeel van de ST-Line is de sportvering.

Binnenin zijn de ST-Line-modellen verfraaid met sportstoelen die zijn afgewerkt met rode stiksels, een sportstuur, ST-logo’s, instaplijsten, een sportieve pookknop en donkere hemelbekleding.

Om het uiterlijke vertoon kracht bij te zetten levert Ford het pakket niet in combinatie met de instapmotoren. Bij de Fiesta is er keuze uit diverse diesel- en benzinemotoren met vermogens van 95 tot 140 pk, de Focus ST-Line is er met motoren van 120 tot 182 pk.   

De Ford Fiesta ST-Line en Focus ST-Line zijn binnenkort te bestellen, de prijzen zijn nog niet bekend.