Audi heeft de nieuwe generatie A5 en S5 onthuld. Die zijn herkenbaar maar toch helemaal nieuw, waarbij de sterke punten van de A5 verder zijn verbeterd.

Dít zijn nieuwe Audi Audi A5 en zijn snelle broertje, de S5. De nieuwe generatie A5 lijkt op zijn voorganger, maar elk paneel van de auto is nieuw. De kenmerkende vouw aan de zijkant, die boven de wielen een stukje omhoog loopt, geeft de nieuwe A5 een vertrouwde uitstraling. De lange motorkap zorgt voor een sportief silhouet, details als de diepliggende wielkern en spiegels die staand op de deuren zijn gemonteerd maken dat de A5 zich verder onderscheidt van de A4 waarop hij gebaseerd is.

De besturing is ten opzichte van de A4 gefinetuned, voor een preciezere en natuurlijkere stuurbeleving. De A5 biedt tegelijkertijd veel comfort, ook omdat de auto stil is – wat weer mede te danken is aan de gunstige stroomlijn. Met de instelbare dempers krijgt de bestuurder naar wens met een druk op de knop een sportiever rijdende auto.

Audi treedt nog niet in detail over de motoren van de A5. De Coupé krijgt (een deel van) de moderne motoren uit de A4, waardoor het nieuwe model zuiniger en schoner is dan zijn voorganger. De S5 is uitgerust met de 354 pk sterke V6-motor, waarmee je in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u accelereert.

De nieuwe A5 en S5 verschijnen in het najaar in de showroom, de prijzen zijn nog niet bekend.