Eindelijk weten we wat de Kia Niro gaat kosten. De hybride cross-over heeft exact dezelfde vanafprijs als de Sportage, namelijk 25.995 euro. Voor dat geld krijg je bij Niro standaard een hybride aandrijflijn met automatische versnellingsbak.

We mochten er al mee rijden en nu weten we ook wat ‘ie kost. De Kia Niro is vanaf eind juli verkrijgbaar voor minimaal 25.995 euro. De Niro heeft daarmee dezelfde vanafprijs als de iets grotere Sportage, maar onderscheidt zich met z'n 146 pk sterke hybride aandrijflijn. 

Qua uitvoeringen is er veel keuze. De basisuitvoering heet ComfortLine, en heeft onder andere automatisch geregelde airconditioning, led-dagrijverlichting, 16 inch lichtmetalen wielen en cruise control. Een stapje hoger staan de SportsLine en ExecutiveLine, die sportieve dan wel luxe elementen aan de uitrusting toevoegen. Zo is de SportsLine uitgerust met bi-xenonkoplampen, aluminium pedalen, 18 inch lichtmetalen wielen en dodehoekdetectie. Bij de ExecutiveLine bestaat de uitrusting onder andere een 8 inch beeldscherm met navigatiesysteem, een JBL audio-installatie, een verwarmbare achterbank en een elektrisch verstelbare bestuurdersstoel.

Speciaal voor zakelijke rijders, die overigens profiteren van 21 procent bijtelling, biedt Kia de BusinessLine aan, met 7 inch aanraakscherm, een navigatiesysteem, achteruitrijcamera, parkeersensoren, een regensensor en half-lederen bekleding. Voor snelle beslissers is er tot slot de First Edition, die tijdelijk verkrijgbaar is en luxe extra’s biedt als adaptieve cruise control, lederen bekleding en een intelligente sleutel.

Prijzen Kia Niro
benzine (hybride) 
ComfortLine 25.995 euro
BusinessLine 30.395 euro
SportsLine 32.395 euro
ExecutiveLine  32.895 euro
First Edition 28.395 euro