Mini toont op de Salone dell’Auto Parco Valentino 2016 in Turijn de Clubman All4 Scrambler Concept. Deze in Italië ontwikkelde conceptcar is geïnspireerd op de BMW R NineT Scrambler motorfiets.

Het is de Clubman die eigenlijk een Countryman wilde zijn. De Mini Clubman All4 Scrambler Concept is waarschijnlijk de stoerste Clubman ooit. BMW Italia ontwikkelde deze concept car, die is geïnspireerd op de R NineT Scrambler motorfiets van BMW.

Subtiele verwijzingen naar de motorfiets zie je overal terug. De lakkleur Midnight Frozen Grey is dezelfde als die op de benzinetank van de R NineT Scrambler wordt gebruikt. Twee exemplaren van de koplamp van de motorfiets doen dienst als schrijnwerper op de Clubman Scrambler. Een dakrek met leren koffer maakt de stoere uitstraling compleet.

De Clubman All4 Scrambler heeft niet alleen vierwielaandrijving, maar ook meer bodemspeling en terreinbanden, die zijn gemonteerd op speciale vijfspaaks velgen. Het interieur is verfraaid met nappaleder en Alcantara, in dezelfde kleur als het leer op het zadel van de BMW-motor. In de stoelleuningen is het Scrambler-logo aangebracht en de bagageruimte is aangekleed met lederen bekleding op de bodem.

Mini heeft vooralsnog geen productieplannen voor de Clubman All4 Scrambler, maar het is denkbaar dat elementen van het studiemodel beschikbaar worden als accessoire.