Het topmodel van Maserati is vernieuwd. De Quattroporte heeft een luxueuzer interieur, nieuwe veiligheidssystemen en verbeterde aerodynamica.

Maserati heeft zijn topmodel Quattroporte gefacelift. Aan de buitenkant zorgen de nieuwe grille en zwarte inzetstukken in de bumper voor een modernere uitstraling. Die wijzigingen dienen ook een technisch doel, de luchtweerstand van de sedan is met 10 procent verminderd. De vlakkere bodem en de afsluitbare grille dragen daar ook aan bij.

Binnenin heeft Maserati de uitstraling naar een hoger niveau getild. Een nieuw multimediasysteem met 8,4 inch beeldscherm eist direct de aandacht op. Daaronder zit een nieuw bedieningspaneel voor de airconditioning. De knoppen op de lagere middentunnel zijn gereorganiseerd, om plaats te maken voor de nieuwe ronde bedieningsknop van het infotainmentsysteem.

Maserati tilt de veiligheid in de Quattroporte naar een hoger niveau, door de introductie van onder andere een uitgebreid noodremsysteem en actieve cruise control met stopfunctie. Een nieuwe luchtkwaliteitssensor zorgt voor schone lucht in de cabine.

Maserati komt met twee nieuwe uitvoeringen: GranLusso en GranSport. Die laatste benadrukt de sportieve kant van Quattroporte met 21 inch lichtmetalen, specifieke bumpers en een interieur dat is afgewerkt met koolstofvezel en rvs. De GranLusso kies je als je voor luxe uitstraling gaat. Dat komt vooral tot uiting in het interieur, dankzij de houten dashboardpanelen en exclusieve lederen en zijden bekleding van modehuis Ermenegildo Zegna.

Aan het motoraanbod verandert niets. De Quattroporte blijft leverbaar met 3.0 V6 biturbo benzinemotor met 410 pk, de 3.8 V8 biturbo met 510 pk en de 275 pk sterke V6-dieselmotor. Alle motoren zijn gekoppeld aan een achttraps automaat. De topsnelheid van de alle motorversies is iets hoger door de betere stroomlijn. 

Maserati opent later deze maand de orderboeken voor de vernieuwde Quattroporte, de prijzen zijn nog niet bekend.