Mercedes-AMG onthult nog deze maand de nieuwe topversie van de GT. De eerste teasers verklappen dat de GT R een vermogen van 585 pk heeft.

Op het Goodwood Festival of Speed in Engeland trekt Mercedes-AMG op 24 juni het doek af van de GT R. Dit is, totdat de Black Series over een aantal jaar verschijnt, de snelste en meest harcore versie van de GT.

Het kenteken van de auto verklapt dat het vermogen van de AMG GT R 585 pk is, 75 pk meer dan de tot nu krachtigste versie - de GT S - op de been brengt. Maar daar blijft het niet bij, de nieuwe topversie zal ook nog eens fors lichter zijn. Mercedes-Benz geeft daarover nog geen details vrij, maar volgens de geruchten slankt de GT met zo’n 80 kilogram af. Op de foto’s is te zien dat de auto in ieder geval een lichtgewicht koolstofvezel dak heeft en racewielen.

De GT R heeft enkele uiterlijk verwijzingen naar de GT3, zoals de aangepaste grille. Verder laten de foto’s gewijzigde bumpers zien. Niet te zien is de grote spoiler aan de achterkant, die voor extra neerwaartse druk zorgt.