Aston Martin Vulcan Concept

Aston Martin heeft aan potentiële klanten een voorproefje getoond van de supercar die het merk ontwikkelt met Red Bull Racing. Een werkend prototype wordt later dit jaar gepresenteerd.

De supercar van Aston Martin en Red Bull Racing krijgt vorm. De auto is eerder deze maand aan een groepje potentiële klanten getoond, weet Autocar. Het kleimodel dat Aston Martin liet zien is voor 70 tot 80 procent het definitieve ontwerp, later dit jaar moet er een rijdend prototype worden gepresenteerd. 

Ontwerpchef Marek Reichman zegt tegen het Britse tijdschrift dat het ontwerp van de auto ‘onvoorstelbaar puur en simpel’ is. Bij deze 'raceauto voor de openbare weg' moeten de prestaties en techniek namelijk voor zich spreken. De ‘AM RB 001’, zoals de auto in de wandelgangen wordt genoemd, wordt bijvoorbeeld de laagste supercar die er bestaat. De circuitauto Vulcan (foto) uit 2015 geeft wellicht een idee van wat we kunnen verwachten. 

Ook extreem zijn de oplage en de prijs. Die eerste is met slechts 99 exemplaren klein, de prijs ligt zo rond de 3 miljoen euro. Aston Martin zal overigens geen officiële prijs bekend maken, want die wordt ‘alleen in gesprek met de klant genoemd’. Hier geldt het aloude credo: als je erom moet vragen, kun je het niet betalen’.