Audi e-tron Quattro Concept

De nieuwe generatie Audi Q5 zal ook verschijnen als volledig elektrisch aangedreven SUV. Dat kunnen we opmaken uit de voorbereidingen die worden getroffen in Mexico.

Mexico? Wordt de Q5 niet gebouwd in Ingolstadt, de Duitse thuishaven van Audi? Dat is zo maar de Q5-productie voor de export wordt op den duur volledig overgeheveld naar een nieuwe fabriek in centraal Mexico. Deze is bijna klaar om op 30 september geopend te worden. Dan zal er als eerste de nieuwe generatie Q5 met brandstofmotoren worden gefabriceerd. De nieuwe Q5 wordt nog dit jaar onthuld. 

Tegen persbureau Reuters bevestigen twee bronnen 'met kennis van het project', die anoniem willen blijven, dat het Mexicaanse personeel dat nu de nodige trainingen ondergaat ook opgeleid wordt voor de productie van een elektrische Q5. Dan kunnen we niet anders dan concluderen dat de nieuwe Q5 ook met elektrische aandrijving verschijnt. Dat is nog niet het geval met de huidige Audi Q5, die dateert uit 2008. De Q5 is een van Audi's best verkopende modellen. 

Andere elektrische SUV's van Audi

Er is nog geen datum bekend wanneer de 'Q5 e-tron' verschijnt. De twee personen die Reuters sprak hadden het echter over 'de nabije toekomst'. Audi heeft eerder wel wat losgelaten over andere elektrische SUV's. De auto die voorlopig 'Q6 e-tron' wordt genoemd wordt in 2018 geïntroduceerd en zal in Brussel gebouwd worden. Hiervan zagen we afgelopen jaar al een voorproefje in de vorm van de e-tron Quattro Concept. Een emissieloze Q1 en Q8 zouden we 'eind van het decennium' kunnen verwachten.