Ford voegt nog dit jaar de Kuga toe aan zijn luxe Vignale-lijn. Na het studiemodel eerder dit jaar presenteert Ford nu de definitieve versie.

De Vignale-lijn van Ford breidt langzaam maar zeker uit. Na de Mondeo en S-Max volgt nog dit jaar de Kuga met luxe uitrusting en extra services. Voor het eind van het jaar wordt bovendien de Edge ook nog aan het assortiment toegevoegd. Van de Kuga Vignale toonde Ford eerder dit jaar, op de autosalon van Genève, al een studiemodel. De definitieve versie is nu klaar.

De Kuga krijgt de bekende Vignale-kenmerken: specifieke wielen, een onderscheidende grille en donkerchromen accenten. De parelmoerlak van de auto is met de hand gepolijst. Het interieur van de Kuga Vignale is direct te herkennen aan de Casmere lederen bekleding, waarin met stiksels een zeshoekig patroon is aangebracht. Het dashboard is ook met leder bekleed en de auto is uitgerust met luxe voorzieningen, zoals een multimediasysteem met 8 inch aanraakscherm en een hoogwaardig audiosysteem.

De Vignale-uitrusting is niet voor elke motorversie weggelegd, Ford levert de luxe uitvoering alleen in combinatie met de 1.5 EcoBoost benzinemotor met 150 of 182 pk. Die laatste is standaard gekoppeld aan een automaat en vierwielaandrijving.

De prijs van de Kuga Vignale is nog niet bekend.