Volgende week onthult Porsche de nieuwe Panamera, maar eerste foto’s van het nieuwe model liggen op straat. Maak kennis met de tweede generatie Panamera!

Hier is de nieuwe Porsche Panamera! Het is Porsche niet gelukt om de auto geheim te houden tot aan de onthulling volgende week. Via Chinese media zijn foto’s van de Panamera Turbo op internet beland, waardoor het uiterlijk nu geen geheimen meer kent.

De vernieuwing van het design zit vooral aan de achterkant, de Panamera is meer dan ooit een '911 met achterdeuren'. De achterlichten lijken zelfs rechtstreeks van dat model te komen. De voorkant blijft in grote lijnen gelijk maar geen plaatwerkdeel is hetzelfde. Van het interieur hebben we alleen beeld van het instrumentarium. Dat bestaat uit twee grote beeldschermen die worden gesplitst door een analoge toerenteller.

De meest interessante foto is misschien nog wel die van de motor. De Panamera Turbo neemt afscheid van de 4.8 V8 en ruilt die in voor een 4,0 liter turbomotor. Het vermogen is nog niet bekend, maar reken maar dat Porsche de 520 pk’s van de huidige Panamera Turbo zal overtreffen in het nieuwe model.

Meer informatie volgt volgende week, op 28 juni onthult het merk de auto in Berlijn.