Ter gelegenheid van de 50e geboortedag van de Miura heeft Lamborghini een Aventador in de stijl van z'n voorvader opgetuigd. De limited edition is al bijna uitverkocht.

Op het Goodwoord Festival of Speed in Engeland presenteert Lamborghini een speciale Aventador: de Miura Homage. Deze verschijnt in een oplage van slechts vijftig stuks en die is al bijna uitverkocht. De Miura, Lamborghini's oer-supercar met V12-motor, zag 50 jaar geleden het licht en dat is een eerbetoon waardig. 

De speciale Aventador is samengesteld door het individualiseringsprogramma van het merk, Ad Personam. Het selecteerde zes kleurenschema's die erg populair waren op de originele Miura. Het exemplaar dat dit weekend op Goodwood staat is voorzien van de lakkleur Rosso Arancio Miura, maar ook Verde Scandal (groen) en Blu Tahiti (metallic blauw) zijn verkrijgbaar. 

Net als de bekende supercar uit de jaren 1966 tot 1973 heeft de Aventador Miura Hommage een onderzijde (en drempel) in goudkleurige contrastkleur. Kopers kunnen kiezen of ze de 21 inch grote wielen in mat zilver- of goudkleur willen. Dezelfde keuze hebben ze voor de stiksels op de stoelen. Het jubileummodel is voorzien van de nodige badges. 

Motorisch is de Miura Homage gelijk aan die van de standaard Aventador Coupé: de 6,5 liter V12 levert maximaal 700 pk vermogen bij 8.250 tpm en 690 Nm trekkracht bij 5.500 tpm. De Aventador Miura Homage heeft een topsnelheid van 350 km/u en sprint desgewenst in 2,9 seconden van 0-100 km/u.