In opdracht van McLaren ontwikkelt autobouwer Lanzante de McLaren P1 LM. Het wordt de laatste en snelste McLaren P1 en hij is geschikt voor weggebruik.

Vorig jaar introduceerde McLaren de P1 GTR. Die topuitvoering wordt echter alleen op circuits toegestaan. Daarom wordt nu de McLaren P1 LM gebouwd, 'bedoeld als de snelste, meest unieke en laatste variant van de P1'. De ontwikkeling wordt gedaan door het Britse auto- en motorsportbedrijf Lanzante, in samenwerking met de McLaren Special Operations-individualiseringsafdeling. 

Lanzante bouwde in 1995 al de McLaren F1 LM, en net als toen zullen slechts vijf stuks van de P1 LM worden gebouwd. Als laatste fase in de productie zullen de auto's door coureur Kenny Bräck worden afgesteld op de Nürburgring. Momenteel werkt Lanzante aan een prototype. Bräck zal deze dit weekend demonstreren en testen op de heuvelklim van Goodwood, tijdens het Festival of Speed.  

Modificaties

Want Lanzante heeft nogal wat modificaties op de lijst staan. Door race-onderdelen te verwijderen en bijvoorbeeld meer titanium toe te passen wil het de P1 60 kg lichter maken. De P1 LM krijgt dezelfde lichtgewicht stoelen als de F1 GTR. De grootste verandering ondergaat de hardware van de motor, waarop 4,5 kg gewicht bespaard wordt. 

Het stuurwiel is een aangepaste versie van die van de Formule 1- auto waarin Lewis Hamilton wereldkampioen werd

Aerodynamica en styling worden grotendeels overgenomen van de P1 GTR, hoewel de nieuwkomer een andere achtervleugel en grotere splitters krijgt. Deze en andere aanpassingen moeten 40 procent extra downforce opleveren. Het dak en andere panelen zullen herkenbaar zijn aan het carbon dat zichtbaar blijft. Ook van koolstofvezel zijn het dashboard, instrumentenpaneel, middenconsole en zelfs de vloermatten. 

Aflevering

De productie-LM's komen in de kleurstelling oranje, inclusief remklauwen en stiksels op de stoelbekleding. Eén P1 LM wordt echter in donkergrijs afgeleverd. Het stuurwiel is uniek. Het is een aangepaste versie van die van de McLaren MP4/23 Formule 1-auto waarin Lewis Hamilton in 2008 wereldkampioen werd.  De P1 LM productie-exemplaren zouden al in januari klaar zijn voor aflevering. De prijs is onbekend maar zal nog wel flink boven de 2 miljoen US dollar liggen die gevraagd wordt voor de P1 GTR.