Op de autosalon van Genève schittert de Ateca, de belangrijkste Seat in jaren. Het merk betreedt met deze auto namelijk voor het eerst het SUV-segment.

Dus je zit te wachten op een SUV van Seat? Dan zit je hier goed. Op de autosalon van Genève maken we namelijk kennis met de Ateca. In de kleur oranje valt het model lekker op, maar er zijn ook grijze en witte exemplaren, waarmee we een aardige eerste indruk krijgen van het model. De Ateca heeft een behoudende vormgeving, aangekleed met de kenmerkende Seat-elementen. De grille met stoere roosters is het krachtigste deel van het ontwerp.

Binnenin is de Ateca ruim. Voorin zit je op prima stoelen, het dashboard oogt robuust en is naar wens aan te kleden met gekleurde panelen waarmee de boel lekker opgefleurd wordt. Het geheel ziet er degelijk uit en voelt ook zo aan. Achterin biedt de Ateca heel veel hoofdruimte, de hoge koets betaalt zich uit voor de achterpassagiers. Ook de beenruimte en kofferbak zijn groot, waarmee de Ateca een prima alternatief is voor mensen die nu in een Altea rijden.

De Ateca komt aan het eind van de zomer op de markt, de prijzen worden binnenkort bekend gemaakt.