We staan oog in oog met de auto waar autoliefhebbers al jaren naar uitkijken: de Bugatti Chiron, de opvolger van de legendarische Veyron. We zijn er nog stil van.

Wát een automobiel geweld! De Bugatti Chiron is zonder twijfel de meest spectaculaire primeur op de autosalon van Genève. Om te zien, maar vooral ook als je weet wat welke techniek erin zit. De W16-motor uit de Veyron is doorontwikkeld en produceert nu 1.500 pk. Ja, je leest het goed. 1.500 pk! Het koppel bedraagt 1.600 Nm en om al dat geweld in goede banen te leiden past Bugatti de zwaarste en grootste koppeling toe die ooit in een personenauto is gemonteerd. Accelereren? Dat doet de Chiron van 0-100 km/u in minder dan 2,5 seconden en vier tellen later staat er al 200 op de teller. De topsnelheid is 420 km/u en let wel: die is begrensd. Het kán dus nog harder.

De Chiron is spectaculair om te zien. De neus met aan weerszijden met de vier led-ringen, de diepliggende C-vorm aan de zijkant en de langgerekte ‘rug’ die zicht op de motor biedt en in het midden is voorzien van een soort pilaar. Die keert in het interieur terug. De spoiler aan de achterkant is uitschuifbaar. Let ook even op de achterlichten, die met elkaar versmolten zijn tot een grote led-strook die over de hele breedte van de auto loopt.

We zijn er nog een beetje stil van.