Voor Maserati staat de autosalon van Genève in het teken van de Levante, de eerste SUV van het merk. Het nieuwe model profileert zich meteen als één van de meest chique SUV's van dit moment.

Maserati voegt een vleugje chic toe aan het luxe SUV-segment met de Levante. Op de autosalon van Genève staan we voor het eerst oog in oog met het nieuwe model. De kenmerkende Maserati-grille heeft bij de Levante spijlen die ver uit elkaar staan, waarmee de auto een indrukwekkende aanblik heeft. De geknepen koplampen en sierlijke lijnen aan de zijkant doen de rest.

Binnenin de Levante treffen we een typisch Maserati-interieur, dat in de Levante is voorzien van een nieuw infotainmentsysteem met een groot beeldscherm en een centrale bedieningsknop. We konden het systeem nog niet uitproberen, de twee Levantes op de stand bij Maserati zijn nog pre-productiemodellen. Erin zitten kan wel al en dan valt op dat de auto een sportieve sfeer ademt, dankzij de donkere hemelbekleding. Achterin biedt het model voldoende ruimte, ook voor langere personen.

Maserati maakt in Genève ook alvast enkele specificaties bekend. De auto komt met drie V6-tubomotoren. Twee daarvan rijden op benzine, met vermogens van 350 en 430 pk. De dieselversie heeft 275 pk. Alle uitvoeringen zijn voorzien van vierwielaandrijving en een achtttraps automatische versnellingsbak.

We krijgen in Genève helaas nog geen prijzen te horen, die volgen later dit jaar. In het voorjaar verschijnt de auto bij de dealers.