De elektrische versie van de Morgan Threewheeler is bijna klaar. De nu onthulde EV3 is de bijna productierijpe versie van de elektrische uitvoering.

De Morgan Threewheeler gaat elektrisch. Morgan noemt de emissievrije uitvoering EV3 en laat nu de bijna productierijpe versie zien van dat model. Het uiterlijk verschilt op diverse punten van dat van de benzine-uitvoering, met als opvallendste kenmerk de asymmetrisch geplaatste koplamp.

De EV3 heeft een 46 kW (62 pk) sterke elektromotor, die het achterwiel aandrijft. De driewieler accelereert in minder dan 9 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt een topsnelheid van 144 km/u. De actieradius is 241 kilometer. Om het extra gewicht van de accu’s te compenseren heeft Morgan diverse plaatwerkdelen van koolstofvezel gemaakt. Het totaalgewicht van de auto is daardoor minder dan 500 kilogram.

De EV3 gaat in het vierde kwartaal van dit jaar in productie. Het merk kondigt aan dat de prijs ongeveer gelijk zal zijn aan die van benzine-uitvoering (iets minder dan 50.000 euro).